Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben. A margarint elmorzsoljuk a liszttel (érdemes előtte kivenni a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele), majd hozzá adjuk az élesztőt, a tojásokat és a sót. Elkezdjük összedolgozni a hozzávalókat, a tejfölt is fokozatosan beleöntjük.
Amint összeállt a tésztánk, langyos helyen letakarva legalább 1 órán keresztül hagyjuk pihenni.
Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és hajogatjuk. A tészta felső részét középre hajtjuk, majd az alsót is. Ezután behajtjuk mindkét oldaláról a közepéig és így konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük. Ezt a műveletet háromszor ismételjük meg, akkor lesz a tészta igazán réteges.
A hajtogatott, megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Érdemes dupla adaggal kezdeni, mert nagyon gyorsan elfogy. Az előkészületek pedig megérik a fáradságot, eddig csak pozitív visszajelzést kaptam.