Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos sajtos zsemle recept

Baconos sajtos zsemle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kávéskanál cukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 csapott evőkanál só
    • 1 dl olaj

    Töltelék :

    • 10 dkg baconszalonna
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 evőkanál tejföl

    Tetejére:

    • szezámmag

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk.

    Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

    Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    A lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot. A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk.

    Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Ebből az adagból 15 db lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá