Baconos sajtos zsemle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl olaj

Töltelék :

  • 10 dkg baconszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl

Tetejére:

  • szezámmag

Elkészítése:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk.

Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot. A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk.

Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ebből az adagból 15 db lesz.