A legfinomabb hamburger buci recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A “rántáshoz”:
- 20 g kenyérliszt
- 90 g tej
A tésztához:
- 200 g kenyérliszt
- 4 g instant élesztő
- 4 g só
- 20 g cukor
- 30 g puha margarin
- 50 g hideg tej
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- ízlés szerint szezámmag, de el is hagyható
Elkészítése:
A “rántáshoz” a lisztet elkeverjük a tejjel, majd alacsony lángon folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg ragacsony, ruganyos masszát nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához a hideg tejet, sót, élesztőt, cukrot, puha margarint és a kihűlt “rántást” egy tálban jól összegyúrjuk, majd 5-8 percen keresztül dagasztjuk. Ragacsos lesz eleinte ugyan, de minden egyes perccel lágyulni fog, bátran lisztezgessük a kezünket közben. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.
Folpackkal letakarjuk a tálat és 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután kivesszük, átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 kisebb, vagy pedig 2 nagyobb gombóccá formázzuk. Konyharuhával letakarjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
A gombócokat lekenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg szép aranyló árnyalatúak nem lesznek.
Ha elkészültek, kis olvasztott vajba mártott ecsettel még forrón vékonyan átkenjük őket.
Tipp:
Ha régóta keresel egy olyan hamburger bucit ami kívül-belül puha, édes és sós íz is jól kijön benne és megéri ráfordítani az időt, akkor ne keress tovább. Nekünk ez a kedvenc receptünk és még sosem csalódtunk benne!