Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legfinomabb hamburger buci recept

A legfinomabb hamburger buci
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A “rántáshoz”:

    • 20 g kenyérliszt
    • 90 g tej

    A tésztához:

    • 200 g kenyérliszt
    • 4 g instant élesztő
    • 4 g só
    • 20 g cukor
    • 30 g puha margarin
    • 50 g hideg tej

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tej
    • ízlés szerint szezámmag, de el is hagyható

    Elkészítése:

    A “rántáshoz” a lisztet elkeverjük a tejjel, majd alacsony lángon folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg ragacsony, ruganyos masszát nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tésztához a hideg tejet, sót, élesztőt, cukrot, puha margarint és a kihűlt “rántást” egy tálban jól összegyúrjuk, majd 5-8 percen keresztül dagasztjuk. Ragacsos lesz eleinte ugyan, de minden egyes perccel lágyulni fog, bátran lisztezgessük a kezünket közben. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.

    Folpackkal letakarjuk a tálat és 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután kivesszük, átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.

    A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 kisebb, vagy pedig 2 nagyobb gombóccá formázzuk. Konyharuhával letakarjuk, majd 1 órán át kelesztjük.

    A gombócokat lekenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg szép aranyló árnyalatúak nem lesznek.

    Ha elkészültek, kis olvasztott vajba mártott ecsettel még forrón vékonyan átkenjük őket.

    Tipp:

    Ha régóta keresel egy olyan hamburger bucit ami kívül-belül puha, édes és sós íz is jól kijön benne és megéri ráfordítani az időt, akkor ne keress tovább. Nekünk ez a kedvenc receptünk és még sosem csalódtunk benne!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá