Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsebes karaj recept

Zsebes karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg egész csont nélküli rövid karaj
    • sertéssült fűszersó

    Töltelék:

    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 20 dkg gouda szeletelt sajt
    • 20 dkg gépsonka (szeletelt)
    • zöldpaprika (szeletelve)

    Elkészítése:

    Az egész karajt jól megmossuk, és kb. 1 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A zsebek között besózzuk, és befűszerezzük.

    Utána a hússzeleteket (zsebeket) megtöltjük sajttal, gépsonkával, hagymakarikával és paprikával. Tetejét is megszórjuk fűszersóval.

    A tepsi aljába egy kevés sört öntünk. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokon kb. 2 óráig sütjük. Mikor kész, levesszük az alufóliát, és grillre állítjuk a sütőt. Visszatesszük még kb. 5-10 percre sülni (pirulni).

    Ha már langyosra kihűlt, kicsit ferdén felszeleteljük a húst.

    A zsebes karaj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 171 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá