Zsebes karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg egész csont nélküli rövid karaj
  • sertéssült fűszersó

Töltelék:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg gouda szeletelt sajt
  • 20 dkg gépsonka (szeletelt)
  • zöldpaprika (szeletelve)

Elkészítése:

Az egész karajt jól megmossuk, és kb. 1 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A zsebek között besózzuk, és befűszerezzük.

Utána a hússzeleteket (zsebeket) megtöltjük sajttal, gépsonkával, hagymakarikával és paprikával. Tetejét is megszórjuk fűszersóval.

A tepsi aljába egy kevés sört öntünk. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokon kb. 2 óráig sütjük. Mikor kész, levesszük az alufóliát, és grillre állítjuk a sütőt. Visszatesszük még kb. 5-10 percre sülni (pirulni).

Ha már langyosra kihűlt, kicsit ferdén felszeleteljük a húst.