Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges sertésragu recept

Zöldséges sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 1 egész nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek tyúkzsír
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 2 csapott ek házi darált paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
    • 2 közepes szál sárgarépa

    Elkészítése:

    A lapockát alaposan megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.

    A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A húst fehéredésig pirítjuk rajta.
    Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot. Felengedjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.

    Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Ha puha a hús, és még van egy kevés leve, akkor hozzáadjuk a répát és a fagyos borsót.

    Ha a zöldségek is megfőttek, levesszük a tűzről, és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy roppant egyszerű húsos fogás, amibe egy kevés zöldséget rejtettem. Minden eszközt bevetek, hogy a gyerekek minél többet találkozzanak velük a tányéron. Sajnos nem mindig sikerül a csel, a zöldborsó még mindig a “nem szeretem listán” szerepel :-)

    A zöldséges sertésragu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 150 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá