Zöldséges sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 egész nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 2 csapott ek házi darált paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
  • 2 közepes szál sárgarépa

Elkészítése:

A lapockát alaposan megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.

A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot. Felengedjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.

Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Ha puha a hús, és még van egy kevés leve, akkor hozzáadjuk a répát és a fagyos borsót.

Ha a zöldségek is megfőttek, levesszük a tűzről, és melegen kínáljuk.

Tipp:

Ez egy roppant egyszerű húsos fogás, amibe egy kevés zöldséget rejtettem. Minden eszközt bevetek, hogy a gyerekek minél többet találkozzanak velük a tányéron. Sajnos nem mindig sikerül a csel, a zöldborsó még mindig a “nem szeretem listán” szerepel :-)