Hozzávalók:
Elkészítése:
A lapockát alaposan megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot. Felengedjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Ha puha a hús, és még van egy kevés leve, akkor hozzáadjuk a répát és a fagyos borsót.
Ha a zöldségek is megfőttek, levesszük a tűzről, és melegen kínáljuk.
Ez egy roppant egyszerű húsos fogás, amibe egy kevés zöldséget rejtettem. Minden eszközt bevetek, hogy a gyerekek minél többet találkozzanak velük a tányéron. Sajnos nem mindig sikerül a csel, a zöldborsó még mindig a “nem szeretem listán” szerepel :-)