Zöldséges sertéscsíkok szójás-szezámos szószban, tojásos rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb cukíni
- 1 fej vöröshagyma
- 2 csomag wok szósz (szójás-szezámos)
- 10 dkg rizs
- kevés zsiradék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint curry
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a cukkinit és répát egyformára csíkozzuk.
Egy wok serpenyőt felhevítünk, beletesszük a zsiradékot és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Fűszerezzük, majd hozzáöntjük a zöldségeket is. Kevés vizet öntünk hozzá és együtt pároljuk.
Eközben a köretet is elkészítjük. Ehhez a rizst jól átmossuk, lecsepegtetjük, majd egy edénybe olajat vagy zsírt hevítünk és a rizst átpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi a rizs kétszerese.
Ha felforrt, akkor kis lángra vesszük és pároljuk. Ha a hús már kellőképpen puha hozzáöntjük a wok szószt is.
Amikor felforr, már el is készültünk.
A rizshez készítünk egy rántottát, amit majd elkeverünk benne. És már tálalhatunk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »