Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertésragu recept

Zöldborsós sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek tyúkzsír
    • 1 nagy paradicsom
    • 2 ek házi darált pirospaprika
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 15 dkg zöldborsó

    Elkészítése:

    A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

    Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.

    Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra főzzük. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.

    Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá