Zöldborsós sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós sertésragu

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 ek házi darált pirospaprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 15 dkg zöldborsó

Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.

Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra főzzük. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.

Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.