Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertásmáj recept

Zöldborsós sertásmáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésmáj
    • 2 nagyobb fej hagyma
    • kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1 kk majoránna
    • bors
    • néhány ek olaj

    Elkészítése:

    A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával (annyival hogy szép, sötét színe legyen). Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat és egy kevés vízzel felöntjük.

    Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.

    Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.

    Utólag sózzuk.

    Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá