Zöldborsós sertásmáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldborsós sertásmáj

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk majoránna
  • bors
  • néhány ek olaj

Elkészítése:

A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával (annyival hogy szép, sötét színe legyen). Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat és egy kevés vízzel felöntjük.

Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.

Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.

Utólag sózzuk.

Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.