Zöldbabos hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéskaraj vagy comb
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- fokhagyma
- 25 dkg zöldbab
- 15 dkg sajt
- 4 szál újhagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- fűszerpaprika
- 15 dkg burgonya
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk.
A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük.
Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk.
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »