Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros sertésragu rösztivel recept

Vörösboros sertésragu rösztivel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Sertésraguhoz:

    • 50 dkg sertéslapocka
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk. pirospaprika
    • 1 kk. őrölt gyömbér
    • 1/2 kk őrölt kömény
    • 1 tk. mustár
    • 1 kk. házi erős paprikakrém
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 1,5 dl vörösbor
    • bors

    Rösztihez:

    • 50 dkg hámozott burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 1 tk. só
    • 1 tk. ételízesítő
    • 1 kk. őrölt szerecsendió
    • 3 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:
    Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lila hagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
    Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe. Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
    Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot. Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szét lapitgatjuk. Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá