Vörösboros sertésragu rösztivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Sertésraguhoz:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 1/2 kk őrölt kömény
  • 1 tk. mustár
  • 1 kk. házi erős paprikakrém
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1,5 dl vörösbor
  • bors

Rösztihez:

  • 50 dkg hámozott burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lila hagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe. Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot. Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szét lapitgatjuk. Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.