Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros hús karamellizált dióval recept

Vörösboros hús karamellizált dióval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • karaj (tetszés szerinti méret)
    • 8 db nagy burgonya
    • 4 kis hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl vörösbor
    • nagy marék dió
    • pici olaj
    • sült hús fűszerkeverék
    • pici víz
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    A húst egyben hagyjuk. Késsel belevágunk, de nem vágjuk át. Legalább 6 helyen szúrjuk bele a kést. Ez azért kell, hogy a pác oda is “beüljön”, valamint majd megtömjük fokhagyma szelettel. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A tepsiben szétrakjuk őket. A kis hagymákat megtisztítjuk, fentről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.

    A bort beleöntjük egy tálba, belekeverünk két nagy evőkanál fűszerkeveréket. A húst belefektetjük. A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk. A hús bevágott réseibe beletömjük a fokhagymát, a többit a páclébe rakjuk a hús köré.

    A húst legalább fél óráig hagyjuk letakarva a boros páclében. A tetejére halmozzuk a fokhagymákat, mielőtt letakarjuk. Utána a húst pici olajon hirtelen lesütjük. A maradék olajban egy nagy marék diót két evőkanál cukorral karamellizálunk. A húst a krumplira fektetjük, rárakjuk a fokhagymákat is, amit lesütöttünk a hússal együtt.

    A kis hagymákat a hús köré rakjuk, meglocsoljuk a maradék páclével. A karamelizált dióval és levével lelocsoljuk a húst és a krumplit. Tetejét sózzuk, zöldfűszerrel is megszórhatjuk. Kevés vizet öntünk alá.

    Előmelegített sütőben sütjük. Legalább fél órát (bár ez a hús nagyságától függ) letakarva süssük, utána levesszük a fedőt vagy fóliát, és úgy sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a húst a levével, amíg le nem fő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá