Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi pecsenye fokhagymaszósszal. recept

Vasi pecsenye fokhagymaszósszal.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • őrölt bors
    • tej
    • kevés liszt
    • néhány levél zsálya
    • olaj a sütéshez

    A fokhagymaszószhoz:

    • 10 gerezd fokhagyma
    • 1 kanál mustár
    • kevés só
    • kevés frissen őrölt bors
    • 1 kanál olaj
    • 1 dl zöldség alaplé
    • a tálaláshoz sült burgonya, befőtt

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sós, borsos tejbe áztatjuk, amibe zsályaleveleket is vágunk. Másnap a húst lecsöpögtetjük, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán egyenletesen megsütjük (a lisztbe tehető ízlés szerint őrölt pirospaprika is). Tepsiben is süthetjük a hússzeleteket.

    Forró olajban megsütjük a kockára vágott krumplit, amit köretként adunk a pecsenye mellé.

    Ezalatt elkészítjük a fokhagymaszószt is. Kevés olajba fokhagymanyomóval belepréseljük a fokhagymát, enyhén pirítjuk, de vigyázunk ne égjen meg. Felöntjük kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Jól elkeverjük, majd besűrítjük.

    A pecsenyét a sült krumplival, a fokhagymaszósszal, és savanyúság helyett befőttel tálaljuk. a befőtt édeskés íze kihangsúlyozza a fokhagymamártással kínált hús pikánsságát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá