Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vagdalt hús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált sertéshús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 zsemle

    A zsemlék áztatásához:
    tej

    • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
    • só vagy grillfűszer
    • őrölt bors
    • 1-2 gerezd tört fokhagyma

    A panírozáshoz:

    • zsemlemorzsa

    A sütéséhez:

    • olaj

    Elkészítés:
    A hozzávalókat összegyúrjuk (a zsemlét előzőleg tejben megáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk), és vagy kerek pogácsákat formálunk belőle, vagy egy nagy cipóvá alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a kis húspogácsákat bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az egészben hagyott húscipót beolajozott sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és egy kevés forró olajjal megöntözve a sütőben megsütjük. (A húspogácsákat takarék lángon süssük, nehogy belül nyersek maradjanak. A fasírtot még sokféleképpen lehet fűszerezni, így őrölt kömény, pirospaprika)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá