Vagdalt hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 zsemle

A zsemlék áztatásához:
tej

  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • só vagy grillfűszer
  • őrölt bors
  • 1-2 gerezd tört fokhagyma

A panírozáshoz:

  • zsemlemorzsa

A sütéséhez:

  • olaj

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk (a zsemlét előzőleg tejben megáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk), és vagy kerek pogácsákat formálunk belőle, vagy egy nagy cipóvá alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a kis húspogácsákat bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az egészben hagyott húscipót beolajozott sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és egy kevés forró olajjal megöntözve a sütőben megsütjük. (A húspogácsákat takarék lángon süssük, nehogy belül nyersek maradjanak. A fasírtot még sokféleképpen lehet fűszerezni, így őrölt kömény, pirospaprika)