Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas zsemlegombóccal recept

Vadas zsemlegombóccal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sovány marhahús(vagy sertéshús)
    • 5 db répa
    • 3 db fehérrépa
    • ½ zeller gumó
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • bors- egész bors
    • 2-3 db babérlevél
    • 2-3 evőkanál mustár
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A hús szeleteket sózom, borsozom és egy lábasban mindkét oldalukat hirtelen át sütöm.

    A zöldségeket nagyobb darabokra vágom, és az egészet visszateszem a lábasba, az egész borsot és a babérlevelet, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm amíg a hús teljesen meg puhul, majd bele teszem a mustárt .

    A hús szeleteket kiveszem, össze töröm a zöldséget vagy leturmixolom, és tovább főzöm.

    Közben készítek rántást , teszek bele kevés cukrot 1 gerezd fokhagymát, bele teszem a tejfölt felöntöm vízzel és a szószhoz adom. Visszateszem a húsokat és készre főzöm.

    Zsemlegombóc:

    • 25 dkg liszt
    • 2 tojás
    • 2 db zsemle
    • petrezselyem

    A zsemléket kockára vágom és megpirítom (én Graham kenyeret pirítottam) félre teszem.

    Készítek egy masszív nokedli tésztát és bele keverem a zsemle kockákat és a petrezselymet, vizes kézzel gombócokat formálok és bő sós vízben kifőzöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá