Vadas zsemlegombóccal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 szelet sovány marhahús(vagy sertéshús)
  • 5 db répa
  • 3 db fehérrépa
  • ½ zeller gumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors- egész bors
  • 2-3 db babérlevél
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A hús szeleteket sózom, borsozom és egy lábasban mindkét oldalukat hirtelen át sütöm.

A zöldségeket nagyobb darabokra vágom, és az egészet visszateszem a lábasba, az egész borsot és a babérlevelet, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm amíg a hús teljesen meg puhul, majd bele teszem a mustárt .

A hús szeleteket kiveszem, össze töröm a zöldséget vagy leturmixolom, és tovább főzöm.

Közben készítek rántást , teszek bele kevés cukrot 1 gerezd fokhagymát, bele teszem a tejfölt felöntöm vízzel és a szószhoz adom. Visszateszem a húsokat és készre főzöm.

Zsemlegombóc:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 db zsemle
  • petrezselyem

A zsemléket kockára vágom és megpirítom (én Graham kenyeret pirítottam) félre teszem.

Készítek egy masszív nokedli tésztát és bele keverem a zsemle kockákat és a petrezselymet, vizes kézzel gombócokat formálok és bő sós vízben kifőzöm.