Vadas recept

Hozzávalók:
- 1 kg hús
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 fehér répa
- 2 vöröshagyma
- 1-2 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna
- piros paprika
- esetleg ételízesítő
- ízlés szerint kristály cukor, mustár és tejföl
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, tovább pároljuk, majd hozzá rakjuk a többi hozzávalót a tejföl és a mustár kivételével, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
Puhára főzzük, ha készen van, kiszedjük a húst és a többi anyagot pépesítjük.
Ezután tejfölt és mustárt keverünk hozzá, a húst vissza rakjuk és egybe főzzük pár percig amíg forrni nem kezd.
Knédlivel, zsemle gombóccal, forrázott gombóccal, kifőtt tésztával tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »