Vadas recept

Hozzávalók:
- 1 kg hús
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 fehér répa
- 2 vöröshagyma
- 1-2 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna
- piros paprika
- esetleg ételízesítő
- ízlés szerint kristály cukor, mustár és tejföl
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, tovább pároljuk, majd hozzá rakjuk a többi hozzávalót a tejföl és a mustár kivételével, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
Puhára főzzük, ha készen van, kiszedjük a húst és a többi anyagot pépesítjük.
Ezután tejfölt és mustárt keverünk hozzá, a húst vissza rakjuk és egybe főzzük pár percig amíg forrni nem kezd.
Knédlivel, zsemle gombóccal, forrázott gombóccal, kifőtt tésztával tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »