Töltött oldalas recept
Hozzávalók:
- 1.5 -2 kg oldalas egyben
- só
- törött bors
- 0,5dl sör
- 0,5 kg csirkemáj
- 0,5 kg gomba
- 2-3 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
Elkészítése:
Az oldalasba zsebet szúrunk kellő képen kitágítjuk, mélyítjük. Hosszában a bordákat bárddal megvágjuk hogy a csont kettéváljon. A bordák mellett éles késsel bevagdaljuk a hártyát.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és sörrel belocsoljuk. Egy éjszakán át pihentetjük. Másnap elkészítjük a tölteléket. Megdinszteljük a vöröshagymát, a gombát és a májat sózzuk borsozzuk, ha megpárolódott egy tojást verünk rá. Ezzel a töltelékkel megtöltsük az oldalast. Hústűvel összetűzzük. Tepsibe helyezzük úgy hogy a bordák legyenek alul.ráöntjük a páclevet és olajat. Alufóliával letakarjuk és megpároljuk.Addig pároljuk, míg a bordákat egy villával ki tudjuk forgatni. Ekkor megfordítjuk a húst és bordás felével felül pirosra sütjük.