Töltött oldalas

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Töltött oldalas

Hozzávalók:

  • 1.5 -2 kg oldalas egyben
  • törött bors
  • 0,5dl sör
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 0,5 kg gomba
  • 2-3 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • olaj

Elkészítése:
Az oldalasba zsebet szúrunk kellő képen kitágítjuk, mélyítjük. Hosszában a bordákat bárddal megvágjuk hogy a csont kettéváljon. A bordák mellett éles késsel bevagdaljuk a hártyát.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és sörrel belocsoljuk. Egy éjszakán át pihentetjük. Másnap elkészítjük a tölteléket. Megdinszteljük a vöröshagymát, a gombát és a májat sózzuk borsozzuk, ha megpárolódott egy tojást verünk rá. Ezzel a töltelékkel megtöltsük az oldalast. Hústűvel összetűzzük. Tepsibe helyezzük úgy hogy a bordák legyenek alul.ráöntjük a páclevet és olajat. Alufóliával letakarjuk és megpároljuk.Addig pároljuk, míg a bordákat egy villával ki tudjuk forgatni. Ekkor megfordítjuk a húst és bordás felével felül pirosra sütjük.