Töltött káposzta másképp recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg darált sertéscomb
- 6 db savanyú káposztalevél
- 1 dl rizs
- 1 ek zabpehely
- 2 kis méretű FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- fűszerpaprika
- kapor
- csombor
- 1 csili
- 2 ek apróra vágott póréhagyma
- 1 kisebb piros paprika
- 1 ek olaj + a kuglóf forma kikenéséhez
Elkészítése:
A felaprított póréhagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval 1 ek olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és jól összekeverjük.Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz.
A rizst megmossuk és a zabpehellyel együtt ezt is hozzáadjuk. Beletesszük még a tojásokat, a fűszereket és alaposan összegyúrjuk.
Egy kuglófformát olajjal kikenünk és kibéleljük savanyú káposzta levéllel úgy, hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük káposztalevéllel. A tetejére csombor ágat teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük. (Én az alsó rácsra raktam.)
A tepsibe vizet öntünk. Sütés közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot (kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és egy kicsit rápirítunk.
Amikor elkészült, 10-15 percig pihentessük, ezt követően borítsuk tálra (óvatosan, mert a marad folyadék könnyen kifolyhat).
Tejföllel tálaljuk. Krumplipürével nagyon finom.
Tipp:
Zöld káposztából is elkészíthető, ha a levelet leforrázzuk, illetve aki szereti füstölt húst is vághat bele.