Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált sertéshús (lapocka és dagadó)
    • 1 db sertésköröm
    • 1 db sertésfarok
    • 1 db sertésfül
    • 10 dkg füstölt sonka (oldalas)
    • 10 dkg rizs
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 dkg savanyú káposzta
    • 10 db savanyú káposztalevél
    • őrölt fekete bors
    • őrölt pirospaprika
    • 2 db csöves paprika
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek disznózsír
    • finomliszt a rántáshoz

    Elkészítése:
    A kis fej vöröshagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, közben összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz tesszük a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát és a kihűlt, megdinsztelt vöröshagymát, majd jól összedolgozzuk. Az apró káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A levelek vastag részét levágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, mégpedig úgy, hogy alma méretű gombócot formázunk amit beletekerünk a káposzta levélbe, majd a végeit visszagyűrjük. Megfelelő nagyságú fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, majd egy sor gombóc. Rátesszük a sertés körmöt, farkat, fület és a füstölt húst, majd újra a gombócot. Tetejére a káposzta apraját szórjuk. Felöntjük vízzel (annyival, hogy épp ellepje) és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Mielőtt elkészülne, elkészítjük a rántást, amivel további fél órát még főzzük, de közben többször rázogatjuk.(keverni nem szabad!!!!)
    Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá