Töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús (lapocka és dagadó)
  • 1 db sertésköröm
  • 1 db sertésfarok
  • 1 db sertésfül
  • 10 dkg füstölt sonka (oldalas)
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 10 db savanyú káposztalevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db csöves paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek disznózsír
  • finomliszt a rántáshoz

Elkészítése:
A kis fej vöröshagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, közben összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz tesszük a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát és a kihűlt, megdinsztelt vöröshagymát, majd jól összedolgozzuk. Az apró káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A levelek vastag részét levágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, mégpedig úgy, hogy alma méretű gombócot formázunk amit beletekerünk a káposzta levélbe, majd a végeit visszagyűrjük. Megfelelő nagyságú fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, majd egy sor gombóc. Rátesszük a sertés körmöt, farkat, fület és a füstölt húst, majd újra a gombócot. Tetejére a káposzta apraját szórjuk. Felöntjük vízzel (annyival, hogy épp ellepje) és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Mielőtt elkészülne, elkészítjük a rántást, amivel további fél órát még főzzük, de közben többször rázogatjuk.(keverni nem szabad!!!!)
Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.