Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertésdagadó
    • 3 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 zsemle
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 paprika
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • tej

    Elkészítése:

    A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A szalonnát apróra szeljük és kevés olajon zsírjára sütjük, majd félre tesszük. Az utána maradt zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, egy paprikát, fűszerezzük sóval, őrölt borssal ízlés szerint.

    A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.

    A dagadót kívül-belül megsózzuk, őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót, a 4 kemény tojást ráfektetjük, majd a lyukat bevarrjuk.

    Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.

    Nagyon ízletes lett a töltelék. Köretnek pároltam vegyes zöldségeket és az elkészült rizshez kevertem. Ecetes
    salátával fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá