Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésdagadó
  • 3 nyers tojás
  • 4 keményre főzött tojás
  • 5 zsemle
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 paprika
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tej

Elkészítése:

A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A szalonnát apróra szeljük és kevés olajon zsírjára sütjük, majd félre tesszük. Az utána maradt zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, egy paprikát, fűszerezzük sóval, őrölt borssal ízlés szerint.

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.

A dagadót kívül-belül megsózzuk, őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót, a 4 kemény tojást ráfektetjük, majd a lyukat bevarrjuk.

Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.

Nagyon ízletes lett a töltelék. Köretnek pároltam vegyes zöldségeket és az elkészült rizshez kevertem. Ecetes
salátával fogyasztottuk.