Töltött, göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 személyre:
- 1-1,5 kg karaj csont nélkül
- 30 dkg gomba
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek.mustár
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- só
- őrölt fekete bors
- grill fűszer
- őrölt kömény
- petrezselyemzöld
- 2 ek sertés vagy libazsír
Elkészítése:
A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk. Tepsibe tesszük, zsírt és kb 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.
Burgonyapürét készítettem mellé.