Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, göngyölt karaj recept

Töltött, göngyölt karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 1-1,5 kg karaj csont nélkül
    • 30 dkg gomba
    • 10 dkg húsos füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek.mustár
    • 1 db piros kaliforniai paprika
    • 2 db zsemle
    • 2 dl tej
    • őrölt fekete bors
    • grill fűszer
    • őrölt kömény
    • petrezselyemzöld
    • 2 ek sertés vagy libazsír

    Elkészítése:

    A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

    A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.

    A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk. Tepsibe tesszük, zsírt és kb 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.

    Burgonyapürét készítettem mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá