Töltött, göngyölt karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Töltött, göngyölt karaj

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1-1,5 kg karaj csont nélkül
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 2 ek.mustár
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • grill fűszer
  • őrölt kömény
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek sertés vagy libazsír

Elkészítése:

A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.

A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk. Tepsibe tesszük, zsírt és kb 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.

Burgonyapürét készítettem mellé.