Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sertésragu recept

Mexikói sertésragu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1 kis doboz konzerv vörös bab
    • 1 kis doboz konzerv kukorica
    • 2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
    • 2 db piros kaliforniai paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 cs újhagyma
    • 2 ek paradicsompüré
    • őrölt fekete bors
    • chili por
    • római kömény
    • oregánó

    Elkészítése:
    A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.
    Párolt rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá