Mexikói sertésragu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 kis doboz konzerv vörös bab
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 cs újhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- só
- őrölt fekete bors
- chili por
- római kömény
- oregánó
Elkészítése:
A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.
Párolt rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.