Mexikói sertésragu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mexikói sertésragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 kis doboz konzerv vörös bab
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • chili por
  • római kömény
  • oregánó

Elkészítése:
A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.
Párolt rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!