Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentestokány recept

Hentestokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj/ vagy személyenként 2 db kicsontozott csirkecomb
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg gépsonka
    • 10 dkg ecetes uborka
    • őrölt bors
    • hagyma
    • olaj
    • mustár
    • burgonya

    Elkészítés:

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját és kiszedjük egy tányérra.

    A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elősütjük a szalonnából kisült zsíron, majd ezt is kivesszük.  Ha szükséges, öntünk még alá egy kis olajat.

    Ugyanebbe az edénybe beletesszük az apróra vágott sonkát, egy picit megpirítjuk, majd kivesszük és jöhet a hagyma.

    Amikor a hagyma is megpirult, visszatesszük a húst, a sonkát és a szalonnát is.  Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, sózzuk, borsozzuk és egy kis mustárral ízesítjük, majd készre pároljuk.

    Ha szeretnénk önthetünk rá egy picit az uborka levéből is, nem fogja elrontani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá