Hentestokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj/ vagy személyenként 2 db kicsontozott csirkecomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg gépsonka
  • 10 dkg ecetes uborka
  • őrölt bors
  • hagyma
  • olaj
  • mustár
  • burgonya

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját és kiszedjük egy tányérra.

A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elősütjük a szalonnából kisült zsíron, majd ezt is kivesszük.  Ha szükséges, öntünk még alá egy kis olajat.

Ugyanebbe az edénybe beletesszük az apróra vágott sonkát, egy picit megpirítjuk, majd kivesszük és jöhet a hagyma.

Amikor a hagyma is megpirult, visszatesszük a húst, a sonkát és a szalonnát is.  Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, sózzuk, borsozzuk és egy kis mustárral ízesítjük, majd készre pároljuk.

Ha szeretnénk önthetünk rá egy picit az uborka levéből is, nem fogja elrontani.