Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tarja (csont nélkül)
    • 20 dkg bacon vagy gépsonka lehet párizsi is
    • 15-20 dkg kockázott húsos szalonna (nyers kolozsvári)
    • 5-6 db csemege savanyú uborka
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk őrölt paprika
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágom, a felvágottal, és az uborkával külön-külön.

    A kockázott szalonnát, egy fakanálnyi zsíron, megpirítom, majd a húst is szintén, a szalonnával pirítom fehéredésig.

    Rászórom a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen. Felengedem vízzel, és puhulásig főzöm, majd ekkor a felvágottat, és az uborkát is hozzá adom.

    Egy rottyanás után kész. Sült krumplival, vagy rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá