Hentes tokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja (csont nélkül)
  • 20 dkg bacon vagy gépsonka lehet párizsi is
  • 15-20 dkg kockázott húsos szalonna (nyers kolozsvári)
  • 5-6 db csemege savanyú uborka
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk őrölt paprika
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek zsír

Elkészítése:

A húst csíkokra vágom, a felvágottal, és az uborkával külön-külön.

A kockázott szalonnát, egy fakanálnyi zsíron, megpirítom, majd a húst is szintén, a szalonnával pirítom fehéredésig.

Rászórom a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen. Felengedem vízzel, és puhulásig főzöm, majd ekkor a felvágottat, és az uborkát is hozzá adom.

Egy rottyanás után kész. Sült krumplival, vagy rizzsel tálalom.