Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos-tarjás fasírttekercs recept

Tojásos-tarjás fasírttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    2 rúdhoz:

    • 1 kg darált sertéshús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 10 púpos ek zsemlemorzsa
    • 2-3 ek olaj a tepsibe
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)

    Töltelékhez:

    • 4 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg füstölt-főtt tarja
    • 10 dkg füstölt sajt szeletelve

    Elkészítése:

    A töltelékhez a keményre főtt tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tarját egész apró kockára vágjuk.

    A darált húshoz adjuk a nyers tojásokat, a sót, borsot, házi fokhagymakrémet, zsemlemorzsát, és jól összedolgozzuk.

    A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket alufóliára téve kézzel téglalap alakúra, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazodva a tepsi hosszához. Először befedjük a sajt felével úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3-4 cm rész. Ezután rászórjuk a sajtos részre a tarja kockákat, majd a reszelt tojás felét. A tölteléket a tenyerünkkel kicsit rányomjuk.

    Az alufólia segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, itt a húst az ujjunkkal kicsit benyomkodjuk.

    Olajjal kikent tepsibe fektetjük. A műveletet megismételjük a maradék masszával. A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Lefedjük alufóliával.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk. Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk.Ezalatt pár alkalommal meglocsoljuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.

    Ha megsült, kiemeljük az olajos léből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.

    Tipp:

    Vasárnap ebédre vendégeink voltak. A főétel a húsvét jegyében készült. Egyszerű fasírtmassza, amit füstölt sajttal, füstölt-főtt tarjával és főtt tojással töltöttem meg. Az benne a jó, hogy előző nap megsüthető és az adott napon már csak a tálalással van dolgunk. Egyetlen szépséghibája lett, hogy picit megrepedt sütés közben, de ez természetesen egy cseppet sem rontott az ízén. Habos krumplipüré volt a kísérője. Az elkészítési idő nem tartalmazza a sütési időt.
    A készítéséről készült fázisfotók megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá