Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos búbos pecsenye recept

Tojásos búbos pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 szele karaj csont nélkül
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg húsos füstölt szalonna
    • 10 dkg sonka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
    • 3 db szikkadt zsemle
    • 2 dl tej
    • ételízesítő
    • őrölt fekete bors
    • ételízesítő

    Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet megfőzünk. A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.

    Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást. A tölteléket összedolgozzuk.

    A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven. Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá