Tojásos búbos pecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szele karaj csont nélkül
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
- 3 db szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- ételízesítő
- só
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet megfőzünk. A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást. A tölteléket összedolgozzuk.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven. Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.