Tojásos búbos pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tojásos búbos pecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szele karaj csont nélkül
  • 5 db tojás
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő

Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet megfőzünk. A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást. A tölteléket összedolgozzuk.

A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven. Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!