Tócsni töltve recept
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
- 1-2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15-15 dkg tejföl és liszt
- 1 kg burgonya
- só
A töltelékhez:
- fél kg setéshús
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál oreganó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál római kömény
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál bors
- 1-2 evőkanál olaj
Zöldségek és az öntethez:
- tetszés szerint: tejföl, só, fokhagyma, paradicsom, uborka, lilahagyma
Elkészítése:
Megmossuk és felcsíkozzuk a húst. Összekeverjük a fűszereket a pucolt és zúzott fokhagymával, majd összekeverjük a hússal és ráöntve az olajat pár órára berakjuk a hűtőbe.
Míg a hús a hűtőben addig elkészítjük az öntetet: tálba rakjuk a tejfölt, majd ízesítjük a pucolt és zúzott fokhagymával és a sóval, majd belerakjuk a pucolt és kis kockákra vágott uborkát, a mosott és szintén kockákra vágott paradicsomot és a pucolt és apróra vágott lilahagymát és jól összekeverjük.
Kivesszük a húst a hűtőből. Kiolajazzunk egy tepsit, amibe belerakjuk a húst lehetőleg egy rétegben, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe rakjuk 1 órára. Mikor 1/2 óra letelt kivesszük és átforgatva a húst, újból lefedjük alufóliával és visszarakjuk a sütőbe.
Megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd összekeverjük a liszttel, tejföllel, tojással és ízesitjük sóval.
Forró olajban kisütjük, majd papirtörlön leitatjuk a felesleges olajat.
Közben a hús is szépen megpirult. Ekkor rácsorgatjuk a mézet és 5 percre visszarakjuk a sütőbe.
Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyik felére halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.