Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsiskaraj csicsókával recept

Tepsiskaraj csicsókával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szeletelt sertéskaraj
    • 1 kg burgonya
    • 50 dkg csicsóka
    • 2 fej vöröshagyma
    • 25 – 30 dkg füstölt kolbász
    • 1 csokor petrezselyem
    • só, bors
    • 4 ek vaj

    Elkészítése:

    A burgonyákat,és a csicsókát héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )

    A karajt klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és a vajon süssük elő.

    Egy közepes méretű teflonos tepsit, és a húsnak a zsiradékját öntsük bele. Rakjuk ki a fele felszeletelt burgonya ,és csicsóka karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, karikázzuk rá a fele füstöltkolbászt. Szórjuk rá a hagyma felét.

    Helyezzük a tetejére az elősütött hússzeleteket, majd a maradék burgonyát, csicsókát, hagymát és kolbászt is rakjuk rá rétegezve.

    Vajdarabkákkal szórjuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk rá a vagdalt petrezselyemzöldet. Takarjuk be alufóliával és így süssük készre.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc kell neki.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá