Tepsiskaraj csicsókával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt sertéskaraj
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg csicsóka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 – 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 4 ek vaj

Elkészítése:

A burgonyákat,és a csicsókát héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )

A karajt klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és a vajon süssük elő.

Egy közepes méretű teflonos tepsit, és a húsnak a zsiradékját öntsük bele. Rakjuk ki a fele felszeletelt burgonya ,és csicsóka karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, karikázzuk rá a fele füstöltkolbászt. Szórjuk rá a hagyma felét.

Helyezzük a tetejére az elősütött hússzeleteket, majd a maradék burgonyát, csicsókát, hagymát és kolbászt is rakjuk rá rétegezve.

Vajdarabkákkal szórjuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk rá a vagdalt petrezselyemzöldet. Takarjuk be alufóliával és így süssük készre.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc kell neki.