Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Téli sertésborda recept

Téli sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
    • 10 dkg csemegeszalonna
    • 12 dkg csiperkegomba (lehet konzerv is)
    • 1 dl tejföl
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 1 fej lilahagyma
    • bors

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe, kb 3-3-percig olajban megsütjük mindkét oldalát.

    A megsült hússzeleteket tepsibe szedjük, megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük a gombákat, reszelt sajtot, a felkockázott csemegeszalonnát és végül 1 szelet lilahagymát.

    Zsiradékot már nem kell alátenni, mivel a szalonnazsírban ropogósra sül. Kb 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük.

    Köretnek krumplipürét vagy párolt rizst, esetleg zöldségköretet tálalunk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá