Téli sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Téli sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 10 dkg csemegeszalonna
  • 12 dkg csiperkegomba (lehet konzerv is)
  • 1 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • bors

Elkészítése:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe, kb 3-3-percig olajban megsütjük mindkét oldalát.

A megsült hússzeleteket tepsibe szedjük, megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük a gombákat, reszelt sajtot, a felkockázott csemegeszalonnát és végül 1 szelet lilahagymát.

Zsiradékot már nem kell alátenni, mivel a szalonnazsírban ropogósra sül. Kb 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük.

Köretnek krumplipürét vagy párolt rizst, esetleg zöldségköretet tálalunk. Jó étvágyat!