Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tele szelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj vagy comb
    • 4 nagy fej hagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • fél kiskanál morzsol
    • oregánó
    • 10 dkg gomba
    • 10 dkg főtt füstölt tarja
    • 4 dl tejföl
    • 20 dkg füstölt sajt
    • fél kiskanál pirospaprika

    Elkészítése:
    A hússzeleteket enyhén kiverjük, és mindkét oldalukat megsózva félretesszük. A megtisztított hagymát 2-3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a gyűrűire szedett hagymával kibéleljük.

    A hússzeleteket szorosan egymás mellé ráfektetjük, és oregánóval megszórjuk. A megmosott gombát meg a füstölt tarját kis kockákra vágjuk, és egyenletesen a húsra szórjuk. A tejfölt a reszelt füstölt sajttal összekeverjük, pirospaprikával “színezzük” és a húst ezzel beborítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd nagy lánggal addig sütjük- kb, 45 percig-, amíg a hús megpuhul.

    Végül a fóliát levesszük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Egy adag: 4078 kJ/975 kcal

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá