Tele szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj vagy comb
  • 4 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kiskanál morzsol
  • oregánó
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg főtt füstölt tarja
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt
  • fél kiskanál pirospaprika

Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén kiverjük, és mindkét oldalukat megsózva félretesszük. A megtisztított hagymát 2-3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a gyűrűire szedett hagymával kibéleljük.

A hússzeleteket szorosan egymás mellé ráfektetjük, és oregánóval megszórjuk. A megmosott gombát meg a füstölt tarját kis kockákra vágjuk, és egyenletesen a húsra szórjuk. A tejfölt a reszelt füstölt sajttal összekeverjük, pirospaprikával “színezzük” és a húst ezzel beborítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd nagy lánggal addig sütjük- kb, 45 percig-, amíg a hús megpuhul.

Végül a fóliát levesszük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

Egy adag: 4078 kJ/975 kcal