Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal recept

Tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéstarja
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 dl fehérbor (száraz)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 lila hagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 3 újhagyma (zöldjével együtt)
    • 3 paprika
    • 1 ananász
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 csokor metélőhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sertéshúst vékony csíkokra vágom, a vörös- és lila hagymát félfőre, a répákat vékony szeletekre, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabb szeletekre. A paprikát és az ananászt felkockázom. Amikor konzerv ananászt használok, a levét lecsepegtetem.

    Az olajon fehéredésig pirítom a húst, majd sózom, borsozom, aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. Az elfőtt levet vízzel pótolom.

    Ha a hús megpuhult, hozzáadom a répákat, majd pár perc párolás után a hagymákat és a paprikát is belekeverem. Beleöntöm a főzőtejszínt, és állandó keverés mellett puhára főzöm a benne lévőket.

    Végül hozzáadom az ananászt, és megszórom felaprított metélőhagymával.

    A tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 125 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá