Tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 1 vöröshagyma
- 2 lila hagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 3 újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 paprika
- 1 ananász
- 5 dl főzőtejszín
- 1 csokor metélőhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sertéshúst vékony csíkokra vágom, a vörös- és lila hagymát félfőre, a répákat vékony szeletekre, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabb szeletekre. A paprikát és az ananászt felkockázom. Amikor konzerv ananászt használok, a levét lecsepegtetem.
Az olajon fehéredésig pirítom a húst, majd sózom, borsozom, aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a répákat, majd pár perc párolás után a hagymákat és a paprikát is belekeverem. Beleöntöm a főzőtejszínt, és állandó keverés mellett puhára főzöm a benne lévőket.
Végül hozzáadom az ananászt, és megszórom felaprított metélőhagymával.
A tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 125 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.