Tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 dl fehérbor (száraz)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 lila hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3 paprika
  • 1 ananász
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 csokor metélőhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sertéshúst vékony csíkokra vágom, a vörös- és lila hagymát félfőre, a répákat vékony szeletekre, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabb szeletekre. A paprikát és az ananászt felkockázom. Amikor konzerv ananászt használok, a levét lecsepegtetem.

Az olajon fehéredésig pirítom a húst, majd sózom, borsozom, aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. Az elfőtt levet vízzel pótolom.

Ha a hús megpuhult, hozzáadom a répákat, majd pár perc párolás után a hagymákat és a paprikát is belekeverem. Beleöntöm a főzőtejszínt, és állandó keverés mellett puhára főzöm a benne lévőket.

Végül hozzáadom az ananászt, és megszórom felaprított metélőhagymával.